Recept

Gebraden haantjes met zoete aardappelen en komijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal lichtjes met olijfolie.

  2. 2

    Verwijder de losse velletjes van de knoflookteentjes maar pel ze niet helemaal. Stop er 4 tussen de billen en de borstfilets van de haantjes, samen met de kardemompeulen. Bind vast en leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg ze bij in de ovenschaal en bestrooi met komijn. Doe er de rest van de teentjes knoflook bij en besprenkel zowel het vlees als de groenten met wat olie. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Blus 20 minuten voor het einde van de gaartijd met witte wijn.

  5. 5

    Haal uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten. Verwijder het keuketouw, snij de haantjes doormidden en serveer met de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebraden haantjes met zoete aardappelen en komijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!