Rigatoni met tomaat en chorizo
bereiding
-
1
Verwijder het vel van de chorizo, snij de worst in plakjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken, snij ze in reepjes.
-
2
Dompel de verse tomaten 20 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
-
3
Stoof de uienringen aan in een pan met 2 el olijfolie. Doe er de gedroogde tomaatjes en de chorizo bij en roerbak 1 tot 2 minuten. Voeg er de verse tomaten aan toe en bak nog 1 minuutje mee. Haal de pan van het vuur. Kruid met peper en een klein beetje zout (chorizo is al redelijk zout).
-
4
Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water. Giet af (vang wat van het kookvocht op) en laat uitlekken. Meng de pasta met 1 el boter en 3 el kookvocht. Verdeel over de borden en schep er de saus bovenop. Werk af met basilicumblaadjes en bestrooi royaal met geraspte pecorino.