Siciliaanse rigatoni alla Norma
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines en snij ze in blokjes van ongeveer 1,5 à 2 cm dikte. Doe ze in een vergiet en strooi er 1 koffielepel zout over. Laat ze 10 minuten trekken. Laat ze dan uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.
-
2
Leg de aubergineblokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid ze met peper, zout en de helft van de gedroogde oregano. Sprenkel er olijfolie over en gaar ze 20 minuten in de oven.
-
3
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze aan in wat olijfolie in een stoofpot. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de rode wijn toe. Kruid de saus met de rest van de gedroogde oregano, chilivlokken, peper en zout. Dek de saus af en laat ze 15 à 20 minuten garen op een zacht vuur.
-
4
Kook de rigatoni gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
-
5
Meng de aubergines door de tomatensaus en meng de saus dan onder de rigatoni. Verdeel de pasta met de saus over borden en werk hem af met de geraspte pecorino en het basilicum.