Gestoofd rundvlees met worteltjes
bereiding
-
1
Snij het rundvlees in blokjes van 3 cm. Snij het spek in dunne reepjes.
-
2
Maak de groenten schoon. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
-
3
Verhit de boter in een grote braadpan en braad het vlees rondom stevig aan. Schep het vlees op een bord en zet opzij.
-
4
Doe de wortelen, de ui en de knoflook in de pan en stoof ze lichtjes aan. Schep er de tomatenblokjes en de tomatenpuree door en bak nog even mee. Giet de rode wijn en de bouillon in de pan. Voeg het vlees en de kruiden toe. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 1,5 uur sudderen tot het vlees mals is. Proef en breng eventueel verder op smaak. Bestrooi met peterselie en serveer met frietjes of aardappelpuree.