Gelakte everzwijnmedaillons
bereiding
-
1
Maak de marinade: Vermeng de olijfolie, de witte wijn, de knoflook, het takje rozemarijn, het takje salie en de geplette peperbolletjes.
Snij het vlees in medaillons en laat het 24u marineren.
Verwarm de oven op 200°C.
-
2
Vermeng de honing met de geraspte gemberwortel, de sojasaus, de gesnipperde salie, flink wat peper en een snuifje zout.
-
3
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bestrijk het met het honingmengsel. Zet 6 tot 8 minuten in de oven op 200°C.
-
4
Laat voor de saus de wildfond met de banyuls en de gensipperde sjalotten tot de helft inkoken. Zeef de saus en werk ze, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
-
5
Schik de medaillons op voorverwarmde borden en lepel er wat van de saus bij. Lekker met rijst.
Voorbereiding
Voor de saus