Schartongrolletjes met peterseliesaus en mosterdpuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Pureer ze samen met een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Roer er 2 el grove mosterd door.
-
2
Schraap de wortels, snij het loof af tot op 1 cm. Kruid de schartongrolletjes met peper en zout. Stoom de vis en de wortels gaar.
-
3
Pel de sjalot en hak ’m heel fijn. Stoof de snippers glazig in boter. Bestrooi met bloem en laat even sudderen. Schenk er de room en 250 ml melk bij. Laat al roerend indikken (voeg eventueel sausbinder toe). Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
-
4
Verdeel de visrolletjes, worteltjes en mosterdpuree over voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij en serveer meteen.