Schartongrolletjes met havermoutcrumble en voorjaarsgroenten
bereiding
-
1
Schil de onderkant van de asperges en snij er het onderste harde deel af. Blancheer ze in gezouten water. Snij de asperges in hapklare stukken.
-
2
Blancheer de sugarsnaps en de zeekraal afzonderlijk in gezouten kokend water. Laat ze schrikken in ijswater (zo blijven ze frisgroen).
-
3
Bak de havermout goudbruin in een pan met 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout. Laat afkoelen op keukenpapier. Maak de schartong filets indien nodig nog wat schoon en rol ze op met de velkant naar binnen. Bak ze in olijfolie en strooi er wat crumble over.
-
4
Warm de groentjes, met de gehalveerde kerstomaatjes en de erwtjes, op in een pan met echte boter en kruid goed af. Verdeel er de dragon over en kruid indien nodig nog bij met peper en zout. Serveer met extra havermoutcrumble.