Varkenslapje met kruiden en spinazieaardappeltjes
bereiding
-
1
Spoel de aardappelen. Kook ze ongeschild in licht gezouten water.
-
2
Meng de bloem met peper en zout. Haal er de varkenslapjes door en schud de overtollige bloem af. Bak ze in een mengsel van olie en boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie (of in de oven, op 100°C).
-
3
Giet de aardappelen af en doe ze weer in de kookpan. Doe er 1 el olijfolie bij en schep goed om, zodat ze overal een laagje olie krijgen. Voeg de spinazie toe en zet op het vuur. Laat een minuutje slinken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hou warm.
-
4
Zet de pan waarin je het vlees gebakken hebt weer op het vuur. Doe er de wijn bij en breng aan de kook. Roer de aanbaksels los. Doe er 1 el boter bij en laat smelten. Roer er dan de kruiden door en eventueel nog wat peper en zout.
-
5
Serveer de varkenslapjes met de spinazieaardappels en de saus (en eventueel nog een partje citroen).