Varkenslapjes met geroosterde bloemkool en knolselderpuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in stukken en kook gaar in gezouten water.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de olijfolie met het kerriepoeder. Verdeel de bloemkool
in roosjes of plakken, leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat kerrie-olie. Bak 10 minuten in de oven, schep om en besprenkel eventueel nog met wat kerrie-olie, laat nog 5 à 10 minuten verder garen. -
3
Giet de aardappelen en knolselder af en stamp tot puree. Mocht de puree te dik zijn, doe er dan een scheutje melk bij. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng ‘m door de puree.
-
4
Verhit een grillpan en bestrijk de varkenslapjes met kerrie-olie. Kruid met peper en zout. Gril
het vlees 4 minuten aan elke kant. -
5
Serveer de varkenslapjes met de bloemkool en de puree. Werk af met amandelschilfers.