Bavarois met speculaas en coulis
bereiding
-
1
Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter in een pannetje en meng er de kruimels door. Verdeel over mooie glaasjes en druk aan. Zet een halfuur in de koelkast.
-
2
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom stijf.
-
3
Klop de verse kaas los met de suiker, vanillesuiker en het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in 2 el warm water. Roer er enkele eetlepels van het kaasmengsel door, en roer daarna het gelatinemengsel door de rest van de kaas. Spatel er ten slotte de opgeklopte room door.
-
4
Verdeel het kaasmengsel over de glaasjes en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Haal de glaasjes een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast en werk af met frambozencoulis en braambessen of ander rood fruit.