Recept

Kip met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart!

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een schaal met het sap van 1 citroen en 2 el olijfolie. Halveer de vijgen. Leg ze bij de kipblokjes. Zet 10 minuten aan de kant. 

  2. 2

    Prik de kipblokjes en de vijgen op spiesjes. Rooster ze 5 minuten in de grillpan of op de tafelgrill. Keer ze een paar keer om.

  3. 3

    Doe de couscous in een grote kom. Giet er 2 dl kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan, of tot al het water opgeslorpt is.

  4. 4

    Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Boen de tweede citroen goed schoon, snij ze in kwartjes.

  5. 5

    Maak de couscouskorrels los met een vork. Vermeng ze met de koriander, de knoflook en de kipmarinade.

  6. 6

    Verdeel de couscous over de borden. Leg er de spiesjes bij. Werk af met een kwartje citroen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!