Recept

Gehaktbrood met Luikse stroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje zoet

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng het gehakt met de beschuiten en sjalot. Kruid met peper en zout. Vorm een broodje, leg het in een beboterde ovenschaal en maak het wat nat. Zet 45 minuten in de oven en lepel er regelmatig de jus over.

  3. 3

    Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer ze met een scheutje melk en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Spoel het witloof, halveer het in de lengte en verwijder de harde kern. Stoof het in boter. Breng op smaak met suiker en citroensap.

  5. 5

    Neem het gehaktbrood uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de jenever en de bouillon, en schraap goed los. Roer er de stroop door. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte.

  6. 6

    Snij het gehaktbrood in plakken. Serveer ze met de saus, de puree en het witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!