Appelstrüdel met rozijnen
bereiding
-
1
Kneed de bloem, het zout, de olie en het ei met 125 ml lauw water tot een soepel deeg. Bestrijk lichtjes met olie en laat afgedekt 20 minuten rusten.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze naar smaak in blokjes of plakjes. Doe ze in een kom met het citroensap, de rum, de suiker, de kaneel, de rozijnen en de amandelen. Meng goed.
-
4
Verdeel het deeg in twee porties. Rol ze dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Kwast het deeg in met gesmolten boter en strooi er wat paneermeel over.
-
5
Verdeel het appelmengsel over de deegvellen en rol op. Leg in een beboterde ovenschaal en bestrijk met boter. Zet ±50 minuten in de oven. Bedruip af en toe met gesmolten boter. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.