Frisse kruidenstoemp met gebakken vis
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af. Laat uitdampen. stamp de aardappelen fijn. Meng de aardappelpuree met de kruiden, de citroenrasp, de in ringetjes gesneden lente-ui en de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de ovengrill heet worden.
-
2
Pel het sjalotje en stoof glazig in een pan met wat boter. Blus met de wijn, laat tot de helft inkoken. Doe er de room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
3
Doe de kruidenstoemp in een ovenschaal, maak met een vork ribbeltjes in het oppervlak en bestrooi met de parmezaan. Laat een lekker korstje krijgen onder de ovengrill.
-
4
Bak de visfilets aan beide kanten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, in wat boter.
-
5
Serveer de gebakken vis op voorverwarmde borden en nappeer met wat saus. Geef er de kruidenstoemp bij.