Recept

Gegratineerde sint-jakobsschelp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijke visvulling

bereiding
  1. 1

    Maak eerst een bechamelsaus. Smelt de boter, strooi er de bloem in en roer tot een kruimelige massa. Laat een minuut al roerend drogen in de pan. Blus met de visbouillon en de melk, blijf roeren tot de saus mooi bindt en breng op smaak met 25 g gruyère en 25 g emmentaler, peper, zout en een beetje citroensap.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze in wat boter en sprenkel er wat citroensap over. Meng ze door de saus.

  3. 3

    Warm de oven voor op 180°C. Verdeel de sint-jakobsvruchten en stukjes vis over de schelpen. Strooi de garnalen erover. Giet de saus erbij en strooi de rest van de kaas over de schelpen.

  4. 4

    Zet de schelpen 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gegratineerd zijn. Serveer meteen met een bladerdeegkoekje of stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde sint-jakobsschelp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!