Recept

Baba met rum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Franse klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Los de gist op in een scheutje water. Meng met de bloem, 2 eieren en de suker tot een homogene massa. Voeg er een voor een de overige eieren aan toe. Eindig met de boter en een snuifje zout en mix goed tot een vloeibaar deeg.

  2. 2

    Vul met boter ingevette bakvormpjes voor de helft met het deeg. Laat een half uur rijzen op kamertemperatuur. Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en ontvorm.

  3. 3

    Kook het water en de suiker tot een dikke siroop. Roer goed om en doe er het sinaasappelsap bij. Koel de siroop af tot 60°C en dompel er de afgekoelde baba's in tot ze verdubbeld zijn in omvang en volledig doordrenkt zijn met de siroop. Klop de room stijf met de suiker.

  4. 4

    Besprenkel met rum naar smaak. Werk af met een toefje slagroom en een gekonfijte kers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Baba met rum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!