Recept

Runderbouillon met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartverwarmend!

bereiding
  1. 1

    Breng in een grote kookpan 4 l water met de schenkels langzaam aan de kook. Laat 2 uur zachtjes sudderen en schep geregeld het schuim af.

  2. 2

    Maak de uien, wortel, knolselder en prei schoon, snij in stukken en doe ze bij de bouillon. Pluk de blaadjes van de peterselie en hou ze apart. Doe de stelen, de peperbolletjes en de laurier bij de bouillon. Laat 4 uur trekken.

  3. 3

    Giet de bouillon door een zeef en laat afkoelen. Meet voor de soep 800 ml bouillon af (vries de rest in). Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snipper de peterselie. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze in plakjes en bak ze in 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de paddenstoelen en de peterseliesnippers over (glazen) kommetjes. Schenk er de warme bouillon bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderbouillon met bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!