Kalkoengehaktbrood met puree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Week het brood in melk en knijp goed uit. Pel en snipper de ui. Fruit het spek samen met de ui in een pan zonder vetstof.
-
2
Meng het gehakt met het spek, de eieren, het brood, de tijm en de peterselie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vorm er een broodje van en zet 45 minuten in de oven.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Spoel en snipper de radicchio. Pel de knoflook, snij in plakjes en bak ze even in olie. Doe er de radicchio bij en roerbak kort mee.
-
4
Pureer de aardappelen met de boter en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met de radicchio.
-
5
Meng de confituur met de sojasaus en de ketchup. Neem het gehaktbrood uit de oven en bestrijk met het mengsel. Zet nog 15 minuten in de oven.