Kabeljauw in een knapperig broodkorstje
bereiding
-
1
Spoel en snipper de lente-uitjes. Fruit ze glazig in boter. Laat afkoelen. Meng ze met de dijonmosterd en de eidooier.
-
2
Snij de korst van het brood af. Snij het brood in 16 stukken. Rol ze plat met een deegroller. Smeer er aan één kant dun het mosterdmengsel op.
-
3
Kruid de vis met peper en zout. Plak er aan beide kanten een stukje brood op, met het mosterdlaagje tegen de vis aan.
-
4
Verhit olie en bak de vispakketjes aan beide kanten goudbruin en gaar. Overgiet ondertussen af en toe met de hete olie.
-
5
Meng de zure room met de graanmosterd. Breng op smaak met citroensap en zout.
-
6
Laat de vis uitlekken. Verdeel over de borden en rasp er mierikswortel over. Serveer met de roomdressing en partjes citroen.