Recept

Gevulde uien met buikspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met rijst of quinoa

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij er de kapjes af. Hol ze voorzichtig uit: de twee of drie buitenste rokken moeten blijven zitten.

  2. 2

    Doe het uitgehaalde vruchtvlees van de ui in een keukenmachine met het in stukjes gesneden buikspek. Mix goed fijn en breng op smaak met peper.

  3. 3

    Pluk de blaadjes salie van het takje af. Hak 2 blaadjes heel fijn en meng ze door de ui-spekvulling. Bewaar de rest van de blaadjes voor de afwerking.

  4. 4

    Verdeel de vulling over de uien en wikkel er een plakje ontbijtspek rond. Zet ze in een ovenschaal en overgiet met een beetje olijfolie.

  5. 5

    Bak de uien 1 uur in de voorverwarmde oven. Werk af met de blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde uien met buikspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!