Penne met maïs en tonijn
bereiding
-
1
Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes.
Spoel de selder en snij hem in boogjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Laat de tonijn en de maïs uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en
uitlekken. -
3
Klop de eieren los met de room en de zure room.
-
4
Stoof de ui, knoflook en selder even in wat olie. Blus met de wijn en laat even inkoken.
Verbrokkel de tonijn en schep hem met de maïs en de tomaten door de wijnsaus. -
5
Schep de penne door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnpasta over 4 individuele ovenschaaltjes. Schenk er de eierroom over en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven.
Voorbereiding