Recept

Rijstsalade met tonijn, tuinkruiden en een zachtgekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een budgetvriendelijk gerechtje van redactrice Natalie. “Gebruik voor de salade verse kruiden uit je eigen tuin, dat kost je niets én ze zijn kraakvers. Deze salade is ook lekker met linzen of zwarte bonen in plaats van maïskorrels.”

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sojasaus met het limoensap en de honing, kruid met peper en roer goed los. Giet de rijst af, laat goed uitlekken en maak de korrels los. Meng er de dressing en alle gesnipperde kruiden onder.

  2. 2

    Laat de tonijn en de maïs uitlekken. Spoel de paprika en snij ‘m in blokjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Kook de eitjes in 4 minuten zacht, giet af en laat ze afkoelen in ijswater zodat de binnenkant lekker smeuïg blijft. Pel ze voorzichtig en halveer ze.

  3. 3

    Meng de paprika en de maïs onder de rijst. Werk af met de tonijn, de kerstomaatjes, de eitjes en de extra dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstsalade met tonijn, tuinkruiden en een zachtgekookt eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!