Italiaanse burger met ovenfrietjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Meng met gehakt, ei, paneermeel, peper en zout. Vorm 4 hamburgers. Leg ze een half uur in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de frieten met het paprikapoeder, zeezout, cayennepeper en olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
-
3
Laat de ansjovis uitlekken. Snij de tomaat en mozzarella in plakjes. Meng het basilicum met de rucola.
-
4
Bak de hamburgers goudbruin in olijfolie.
-
5
Snij de broodjes open. Bestrijk met olijfolie. Gril ze goudbruin. Wrijf met een teentje knoflook over elk snijvlak.
-
6
Beleg de broodjes met de rucola, tomaat, een hamburger, mozzarella en 2 ansjovisfilets. Maak prikkers met een olijf en een appelkappertje en zet er de broodjes mee vast. Serveer met de ovenfrieten en de rest van de salade.