Recept

Ribollita

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soep op z'n Italiaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de bonen 1 nacht in water weken.

    Snipper de ui.

    Pel en hak de knoflook.

    Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen en de selder in boogjes.

  2. 2

    Giet de geweekte bonen af, spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Fruit uisnippers en knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de bonen, de ham, het pepertje, de rozemarijn en 2 liter koud water bij. Breng aan de kook. Schuim af. Temper het vuur en laat 1 uur zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Roerbak de wortelen, prei en selder 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Doe ze bij de soep en laat nog 5 minuten koken onder deksel.

  4. 4

    Neem de ham weg en snij in blokjes. Pureer de helft van de soep. Doe de niet-gepureerde helft er weer bij. Voeg de spinazieblaadjes en hamblokjes toe. Laat 2 minuten goed doorwarmen. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer met de gemalen kaas en getoast witbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ribollita

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!