Recept

Aardappelsoep met pompoenfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gezond en de kinderen zijn er dol op

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 200 g van de pompoen in fijne staafjes, de rest in stukken.

    Schil de aardappelen, snij in stukken.

    Snipper de sjalot.

  2. 2

    Fruit de sjalotsnippers in een likje olijfolie. Doe er de bouillon en het kruidentuiltje bij, en de aardappelen en pompoen in stukken. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Neem het kruidentuiltje weg. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met
    peper uit de molen en zout. Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan.

  4. 4

    Stoom of kook de pompoenstaafjes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm in een koekenpan de honing met de boter. Bak de pompoenstaafjes in 1 minuut. Strooi er de sesamzaadjes bij en schep voorzichtig om.

  5. 5

    Verdeel de hete soep over kopjes of kommetjes. Schep er een portie pompoenfrietjes bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsoep met pompoenfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!