Aardappelsoep met pompoenfrietjes
bereiding
-
1
Snij 200 g van de pompoen in fijne staafjes, de rest in stukken.
Schil de aardappelen, snij in stukken.
Snipper de sjalot.
-
2
Fruit de sjalotsnippers in een likje olijfolie. Doe er de bouillon en het kruidentuiltje bij, en de aardappelen en pompoen in stukken. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.
-
3
Neem het kruidentuiltje weg. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met
peper uit de molen en zout. Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan. -
4
Stoom of kook de pompoenstaafjes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm in een koekenpan de honing met de boter. Bak de pompoenstaafjes in 1 minuut. Strooi er de sesamzaadjes bij en schep voorzichtig om.
-
5
Verdeel de hete soep over kopjes of kommetjes. Schep er een portie pompoenfrietjes bij. Serveer meteen.
Voorbereiding