Filet pur Robespierre
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
2
Verhit een klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak de filet 3 minuten aan elke kant als het ' bleu' moet zijn. Zet hem in de warme oven en laat nog 3 minuten garen voor ' saignant ', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de filet pur in niet al te dikke plakken.
-
3
Meng de kappertjes en de rucola met de zongedroogde tomaatjes. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de truffelolie. Breng de salade op smaak met de dressing.
-
4
Leg de plakjes vlees op voorverwarmde borden. Schik er de salade bovenop en werk af met de parmezaanschilfers.
Voorbereiding