Bloemkoolroosjes met tagliata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1 el maïszetmeel met de panko, de chilivlokken, de arachideolie en 3 el sojasaus tot een dikke marinade.
-
2
Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Meng er de marinade onder. Leg alles op een bakplaat en gaar 25 minuten in de oven.
-
3
Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Stoof de knoflook, sjalot, gember en steranijs 2 minuten aan in een scheutje olijfolie.
-
4
Voeg 2 el sojasaus, de rijstazijn, de mirin, de agavesiroop, 1 kl maïszetmeel en 50 ml water toe en laat 2 minuten indikken. Zeef de saus en giet over de bloemkool. Zet de bloemkool nog 5 minuten in de oven.
-
5
Hak de cashewnoten grof. Gril de ossenhaas (filet pur) op een heet vuur en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten rusten. Snij in plakjes en serveer de filet pur met de gelakte bloemkoolroosjes. Werk af met de cashewnoten.
Ingrediënten voor
4 personen- bloemkool1
- ossenhaas600 g
- sjalot1
- knoflook2 teentjes
- gember1 kl
- cashewnoten2 el
- steranijs2 stuks
- sojasaus5 el
- rijstazijn1 el
- mirin1 el
- agavesiroop (of suiker)1 el
- panko4 el
- maïszetmeel
- chilivlokken1 kl
- arachideolie1 el
- olijfolie
- peper en zout