Filet pur met selder, tomaat en puree
bereiding
-
1
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Pel de ui en snipper hem fijn. Maak de selder schoon en snij in heel fijne blokjes. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Stoof de ui en selder glazig in boter. Blus met de groentebouillon en laat op een zacht vuurtje stoven. Voeg als de selder zacht is de tomatenblokjes en oregano toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Bak de biefstuk volgens de gewenste cuisson in wat boter, kruid met peper en zout.
-
4
Giet de aardappelen af, laat even uitdampen, stamp ze fijn en maak de puree aan met 50 g boter, de melk en nootmuskaat. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de filet pur met de seldertomatenmengeling en de puree.