Zalmpakketje met paddenstoelen en bietjes
bereiding
-
1
Schil de bieten en snij ze in blokjes. Fruit de sjalot en het anijszaad in 100 ml olijfolie. Doe er de biet bij en laat 5 minuten sudderen. Schenk er de fond bij, laat 20 minuten garen, en inkoken.
-
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de oesterzwammen in 3 el olijfolie en laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.
-
3
Meng de helft van de oesterzwammen met de biet en verdeel over 4 vellen bakpapier. Kruid de zalm met peper en zout en leg hem erbij. Sluit de pakketjes en zet 15 minuten in de oven.
-
4
Bak de champignons in olie en besprenkel met citroensap. Giet het vocht bij de room en laat inkoken tot 3/4. Roer de mosterd erdoor.
-
5
Doe de champignons en de rest van de oesterzwammen bij de saus en verwarm. Kruid met peper en zout. Serveer bij de zalm.