Ovenschotel van konijn en aardappeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel de uien en hak ze fijn. Snij de konijnfilet in hapklare stukken.
-
3
Beleg de bodem van een ovenschaal met het ontbijtspek. Leg er de helft van de aardappelplakjes op. Kruid met peper en verdeel er het vlees over. Kruid met peper en zout, doe er de gekneusde jeneverbessen en pimentbolletjes bij, de laurier, tijm en rozemarijn. Verdeel er 2/3 van de gehakte ui over, en dek af met de rest van de aardappelplakjes.
-
4
Verdeel de rest van de ui over het aardappeldeksel en overgiet met de bouillon en de wijn. Dek af met aluminiumfolie en laat 45 à 60 minuten garen in de oven. Verwijder 20 minuten voor het einde van de gaartijd de aluminiumfolie, zodat de aardappeltjes mooi bruin kunnen kleuren.
-
5
Serveer goed warm, bestrooid met wat extra tijm.