Taartje van aardpeer
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardpeer en snij ze eventueel kleiner. Kook ze gaar in gezouten water (ongeveer 20 minuten). Giet af en laat uitlekken.
-
2
Doe de aardpeer in de keukenmachine met de eieren, de room en de kaas. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Pureer glad.
-
3
Beboter 4 ronde ovenschaaltjes. Verdeel het aardpeer-kaasmengsel over de ovenschaaltjes. Zet ze in een bain-marie ongeveer 20 minuten in de oven.
-
4
Verhit de frituurolie tot 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Frituur ze in porties krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
-
5
Ontvorm de taartjes op de borden en serveer ze met de chips. Werk af met grof zout, schilfers kaas en een plukje groen.