Gegrilde hertenfilet met een kruidige papillot van aardpeer en krieltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 65°C. Laat de hertenfilet voor je ’m grilt 1 uur voorgaren in de oven.
-
2
Spoel de aardpeer en de krieltjes. Snij ze in even grote stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen.
-
3
Haal de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Pel en plet de knoflook. Meng 100 gram boter met de tijm, de rozemarijn, de knoflook en wat peper en zout.
-
4
Verdeel de blokjes aardpeer en krieltjes over 4 stukken aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel de kruidenboter en parmezaan over de pakketjes. Wikkel ze goed dicht en leg de pakketjes 25 minuten op de barbecue.
-
5
Haal het hert uit de oven en gril het 5 minuten aan beide kanten. Laat even rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.
-
6
Serveer de plakjes hertenfilet met de papillot van aardappel en aardpeer.