Slaatje van zeeduivel met prosciutto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Hak de zongedroogde tomaten, de kappertjes, 1/2 bosje basilicum en de harissa fijn in een blender. Voeg in een straaltje 1 dl olijfolie toe voor een smeuïge tapenade. Kruid met peper en zout.
-
3
Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken. Snij de mozzarella in fijne plakjes.
-
4
Leg 2 prosciuttoplakjes licht overlappend naast elkaar. Verdeel er 1 el tapenade over. Leg er een stuk vis en een vierde van de mozzarella op. Vouw de prosciutto dicht en steek vast met een houten prikkertje. Maak zo 4 rolletjes.
-
5
Bak in een pan de rolletjes rondom aan in 1 el olijfolie. Laat ze 10 minuten verder garen in de oven.
-
6
Klop 3 el olijfolie, 1,5 el citroensap, peper en zout tot een luchtige vinaigrette. Vermeng de gespoelde rucola,de gehalveerde kerstomaatjes en het andere halve bosje basilicum en hussel er de vinaigrette door.
-
7
Snij de visrolletjes in 3 à 4 plakjes. Verdeel de salade en de visplakjes over 4 borden. Werk af met de parmezaan.
Voorbereiding