Recept

Slaatje van zeeduivel met prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig slaatje, ideaal als lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Hak de zongedroogde tomaten, de kappertjes, 1/2 bosje basilicum en de harissa fijn in een blender. Voeg in een straaltje 1 dl olijfolie toe voor een smeuïge tapenade. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken. Snij de mozzarella in fijne plakjes.

  4. 4

    Leg 2 prosciuttoplakjes licht overlappend naast elkaar. Verdeel er 1 el tapenade over. Leg er een stuk vis en een vierde van de mozzarella op. Vouw de prosciutto dicht en steek vast met een houten prikkertje. Maak zo 4 rolletjes.

  5. 5

    Bak in een pan de rolletjes rondom aan in 1 el olijfolie. Laat ze 10 minuten verder garen in de oven.

  6. 6

    Klop 3 el olijfolie, 1,5 el citroensap, peper en zout tot een luchtige vinaigrette. Vermeng de gespoelde rucola,de gehalveerde kerstomaatjes en het andere halve bosje basilicum en hussel er de vinaigrette door.

  7. 7

    Snij de visrolletjes in 3 à 4 plakjes. Verdeel de salade en de visplakjes over 4 borden. Werk af met de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slaatje van zeeduivel met prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!