Citroengrasspiesjes op de tafelbarbecue
bereiding
-
1
Pel de scampi’s, maak een insnijding in de rugkant en verwijder het darmkanaal. Wrijf ze in met wat olijfolie en strooi er wat kerriepoeder over. Snij de citroengrasstengels in de lengte in twee. Maak met een gewone prikker of een scherp mes eerst een gaatje in de scampi’s en steek ze dan per 4 op de citroengrasstengels. Snipper het sjalotje fijn.
-
2
Stoof de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg er 2 eetlepels gele currypasta bij en roer goed om. Blus met de mirin of witte wijn en voeg er de kokosmelk aan toe. Snipper de koriander fijn en doe bij de saus. Breng nog op smaak met peper en zout.
-
3
Gril de scampi’s langs beide kanten ongeveer 3 minuten op de grill. Serveer met de Thaise curry en basmatirijst.
Voorbereiding
Aan tafel