Recept

Hertenragout met cranberry's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hoofdgerecht

bereiding
  1. 1

    Snij wortel, selder en 1 ui in blokjes. Doe samen met het vlees in een glazen kom. Voeg tijm, rozemarijn en laurier toe, samen met de knoflook en de zestes. Giet de wijn erbij en laat een nacht marineren.

  2. 2

    Haal het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en zet even apart.

  3. 3

    Schroei het vlees in porties aan alle kanten dicht in een braadpan met boter. Kruid met peper en zout. Doe al het vlees in de braadpan en blus met de marinade. Snij de tweede ui in ringen en doe ze met de veenbessenconfituur en het brood bij de stoofpot. Laat 90 min. zachtjes sudderen.

  4. 4

    Voeg de cranberry’s toe en laat nog een kwartiertje pruttelen. Kruid met peper en zout. Serveer met pasta of met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenragout met cranberry's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!