Recept

Chocoladetruffels met hagelslag

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij de koffie

bereiding
  1. 1

    Breng de room aan de kook. Hak intussen 300 g chocolade fijn (of gebruik chocoladedruppels). Neem de pan van het vuur af, doe er de chocolade bij en laat al roerend smelten. Laat afkoelen en opstijven.

  2. 2

    Leg een vel bakpapier op een serveerschaal of bakplaat die in de koelkast kan. Doe de chocoladeroom in een spuitzak met glad mondje en spuit toefjes op het bakpapier (of gebruik twee koffielepeltjes). Zet 4 uur in de koelkast. Rol de toefjes daarna tot balletjes.

  3. 3

    Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en wentel er de balletjes door (dat lukt prima als je ze op een vork legt). Rol ze daarna door hagelslag. Voor een leuk effect kun je witte en bruine hagelslag mengen. Laat opstijven.

  4. 4

    Serveer de truffels in papieren minicupjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetruffels met hagelslag

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!