Knolseldersoep met peer en toast
bereiding
-
1
Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes. Maak de knolselder schoon en snij hem in stukjes.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een likje olijfolie. Voeg de tijm toe en roerbak nog even mee. Voeg de knolselder en de peer toe, laat 5 minuten lichtjes kleuren. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat afgedekt op zacht vuur 20 minuten sudderen, of tot de knolselder zacht is. Laat 5 minuten afkoelen.
-
3
Voeg de blauwschimmelkaas toe en vermeng. Mix de soep glad in de blender. Zet opnieuw op het vuur en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij het stokbrood schuin in sneetjes en besprenkel met olijfolie. Rooster ze krokant in de oven. Verkruimel de blauwschimmelkaas. Schil de peer en snij ze in dunne plakjes. Beleg de warme toast met blauwschimmelkaas en dek af met plakjes peer.
-
5
Schep de soep in warme kommen of borden en werk af met een plukje tijm. Serveer met de toast.