Gehaktballetjes met abrikoos en amandel
bereiding
-
1
Pel en hak de ui voor de saus. Fruit 'm in de olie. Doe er de tomatenpuree en 1 kl mosterd bij. Laat even sudderen. Kruid met 1 el kerrie, 1 kl bruine suiker, zout en peper. Doe er de tomatenblokjes en gedroogde abrikozen bij. Laat 15 minuten sudderen.
-
2
Pel en snipper de ui voor de gehaktballetjes. Fruit de snippers in de vetstof. Neem van het vuur af en vermeng met 2 el peterselie.
-
3
Kneed het mengsel door het gehakt, samen met het ei, het paneermeel, de mosterd en de amandelen. Kruid met zout, peper en komijn.
-
4
Rol er balletjes van (5 cm) van en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom mooi bruin in de olie.
-
5
Serveer ze op wat saus en werk af met peterselie en amandelen.
Voorbereiding