Recept

Gehaktballetjes met abrikoos en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje oosters

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en hak de ui voor de saus. Fruit 'm in de olie. Doe er de tomatenpuree en 1 kl mosterd bij. Laat even sudderen. Kruid met 1 el kerrie, 1 kl bruine suiker, zout en peper. Doe er de tomatenblokjes en gedroogde abrikozen bij. Laat 15 minuten sudderen. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui voor de gehaktballetjes. Fruit de snippers in de vetstof. Neem van het vuur af en vermeng met 2 el peterselie. 

  3. 3

    Kneed het mengsel door het gehakt, samen met het ei, het paneermeel, de mosterd en de amandelen. Kruid met zout, peper en komijn. 

  4. 4

    Rol er balletjes van (5 cm) van en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom mooi bruin in de olie. 

  5. 5

    Serveer ze op wat saus en werk af met peterselie en amandelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ingrediënten voor

4 personen
  • gehakt500 g
  • tomatenblokjes (uit blik)750 g
  • uien2
  • gedroogde abrikozen50 g
  • amandelen (geroosterde)2 el
  • amandelschilfers (geroosterde, om te garneren)
  • ei1
  • bruine suiker1 kl
  • bloem
  • paneermeel2 el
  • mosterd (+ 1 kl voor de saus)1 el
  • tomatenpuree1 el
  • sojasaus100 ml
  • olijfolie (of boter)
  • peterselie2 el
  • kerriepoeder1 el
  • komijnpoeder½ kl
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!