Gehaktballetjes met abrikoos en amandel
bereiding
-
1
Pel en hak de ui voor de saus. Fruit 'm in de olie. Doe er de tomatenpuree en 1 kl mosterd bij. Laat even sudderen. Kruid met 1 el kerrie, 1 kl bruine suiker, zout en peper. Doe er de tomatenblokjes en gedroogde abrikozen bij. Laat 15 minuten sudderen.
-
2
Pel en snipper de ui voor de gehaktballetjes. Fruit de snippers in de vetstof. Neem van het vuur af en vermeng met 2 el peterselie.
-
3
Kneed het mengsel door het gehakt, samen met het ei, het paneermeel, de mosterd en de amandelen. Kruid met zout, peper en komijn.
-
4
Rol er balletjes van (5 cm) van en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom mooi bruin in de olie.
-
5
Serveer ze op wat saus en werk af met peterselie en amandelen.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- gehakt500 g
- tomatenblokjes (uit blik)750 g
- uien2
- gedroogde abrikozen50 g
- amandelen (geroosterde)2 el
- amandelschilfers (geroosterde, om te garneren)
- ei1
- bruine suiker1 kl
- bloem
- paneermeel2 el
- mosterd (+ 1 kl voor de saus)1 el
- tomatenpuree1 el
- sojasaus100 ml
- olijfolie (of boter)
- peterselie2 el
- kerriepoeder1 el
- komijnpoeder½ kl
- peper
- zout