Konijn met abrikozen en amandel
bereiding
-
1
Snij de abrikozen in stukken en laat ze wellen in 100 ml bier.
-
2
Kruid de konijnenbouten en braad ze aan in een pan in olie. Doe er de uisnippers bij en laat ze kort meebakken. Blus met de gevogeltebouillon en de rest van het bier. Doe er de tijm bij. Laat 40 minuten zacht stoven onder deksel.
-
3
Spoel de boontjes en haal ze af. Blancheer de boontjes en de bloemkool, apart, beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken en uitlekken.
-
4
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze afkoelen.
-
5
Doe de abrikozen bij het konijn. Laat 5 minuten stoven. Voeg er de groenten aan toe. Laat nog even doorwarmen.
-
6
Bind de saus met een koffielepel bloem, losgeroerd in een beetje koud water. Kruid bij met peper en zout.
-
7
Werk af met de geroosterde amandelsnippers en serveer met aardappelpuree.