Recept

Chocolade-abrikozen crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijk nagerecht voor de chocoladeliefhebber

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Klop het ei los met de room. 

  3. 3

    Doe er de bloem, de vanillesuiker en de rum bij. Roer tot een glad beslag.

  4. 4

    Spoel de abrikozen, halveer ze en haal er de pit uit. Bak ze 5 minuten in de boter in een koekenpan. Strooi er de suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. 

  5. 5

    Laat de chocolade smelten in een warm waterbad of in de magnetron. Vermeng met het beslag . Schep de gekaramelliseerde abrikozen in een grote, ondiepe ovenschaal. Giet er het beslag bij.

  6. 6

    Vermeng het amandelpoeder met de boter, de suiker, de bloem en het cacaopoeder tot een kruimelig mengseltje.

  7. 7

    Verdeel de kruimels over het beslag en de abrikozen. Zet 25 minuten in het midden van de oven.

  8. 8

    Werk af met gezeefde poedersuiker. 

  9. 9

    Serveer bij voorkeur warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-abrikozen crumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!