Chocolade-abrikozen crumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2
Klop het ei los met de room.
-
3
Doe er de bloem, de vanillesuiker en de rum bij. Roer tot een glad beslag.
-
4
Spoel de abrikozen, halveer ze en haal er de pit uit. Bak ze 5 minuten in de boter in een koekenpan. Strooi er de suiker bij en laat lichtjes karamelliseren.
-
5
Laat de chocolade smelten in een warm waterbad of in de magnetron. Vermeng met het beslag . Schep de gekaramelliseerde abrikozen in een grote, ondiepe ovenschaal. Giet er het beslag bij.
-
6
Vermeng het amandelpoeder met de boter, de suiker, de bloem en het cacaopoeder tot een kruimelig mengseltje.
-
7
Verdeel de kruimels over het beslag en de abrikozen. Zet 25 minuten in het midden van de oven.
-
8
Werk af met gezeefde poedersuiker.
-
9
Serveer bij voorkeur warm of lauw.
Voorbereiding