Hamburger met knolraapjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat het broodje even weken in wat lauwwarm water. Knijp het goed uit.
-
2
Meng het gehakt met het geweekte brood, de ui, de knoflook en het ei. Kruid met zout en peper.
-
3
Voeg er paneermeel aan toe tot het mengsel stevig genoeg is om 4 burgers te vormen. Bak ze goudbruin in de vetstof.
-
4
Schil de raapjes, snij ze in 'frieten'. Stoof ze 5 minuten in de boter. Voeg er dan de suiker en het bouillonpoeder aan toe. Dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.
-
5
Bestrooi de raapjes met bloem en roer er de room door. Laat wat inkoken en breng op smaak met zout en peper.
-
6
Serveer de hamburgers bij de knolraapjes, en werk af met gehakte bieslook.
Voorbereiding