Spinazieburger met tomatensaus en rijst
bereiding
-
1
Pel en snipper 2 uien. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Hak de spinazie en het brood fijn. Voeg toe aan de ui en stoof even mee.
-
2
Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de eieren toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak 4 burgers van het mengsel. Breng de bloem op smaak met peper en zout en wentel de burgers erdoor. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.
-
3
Pel en snipper de ui en stoof 'm glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de tomaten en de oregano bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een beetje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en meng ze, met de gehakte peterselie, door de rijst.
-
5
Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een pan met boter of olie. Serveer met de rijst en de tomatensaus.