Aspergesalade met scampi's
bereiding
-
1
Spoel en droog de rucola en de citroenmelisse. Hou enkele blaadjes van de citroenmelisse apart, hak de rest grof.
-
2
Schil de halve citroen met een dunschiller en pers ’m. Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij de punten eraf. Snij de stengels met de dunschiller in sliertjes. Kook die met de aspergepunten, de citroenschil, de suiker en een snuifje zout in 6 à 8 minuten gaar. Giet af en verwijder de citroenschil; bewaar 3 el kookvocht.
-
3
Roer een dressing met de balsamico, de honing, 4 el olie en 3 el aspergekookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Bak de scampi’s in de rest van de olie. Kruid met peper en zout.
-
5
Meng de rucola met de gehakte citroenmelisse. Leg er de asperges en de scampi’s op. Besprenkel met vinaigrette en versier met blaadjes citroenmelisse.
De voorbereiding