Aspergesalade met ham en ei
bereiding
-
1
Schil de asperges, breek er de harde uiteinden af en snij in stukken. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.
-
2
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat afkoelen. Pel en halveer ze.
-
3
Roer voor de dressing de mayonaise glad met de yoghurt. Meng de kruiden erdoor. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe.
-
4
Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in stukken. Snij de lente-uien in ringen. Hak de gedroogde tomaatjes grof. Snij de artisjokharten in partjes. Snij ook de ham in stukken.
-
5
Maak een salade van de sla met de asperges, de artisjokken, de tomaatjes, de ham en de eieren. Lepel wat dressing over de salade en bestrooi met lente-ui.