Aardappel gevuld met chili con carne
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika en de chilipeper, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kidneybonen en laat uitlekken.
-
2
Bak de ui en knoflook glazig in de olie. Voeg er het gehakt aan toe en het chilipepertje en bak rul. Roer er de tomatenpuree, de blokjes tomaat en paprika en het paprikapoeder door.
-
3
Blus met de vleesbouillon en laat 30 minuten zachtjes pruttelen (roer geregeld en voeg er eventueel bouillon aan toe). Doe er de bonen bij en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.
-
4
Wikkel ondertussen de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze 40 minuten in de oven. Verwijder de folie. Snij ze kruisgewijs in en druk ze een beetje open. Verdeel er de chili over.
-
5
Meng de azijn met de olijfolie en de groentebouillon. Kruid met zout, peper en eventueel wat suiker.
-
6
Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de sla en de vinaigrette.
Voorbereiding