Recept

Panzanella salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaanse specialiteit

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de groenten. Snij de paprika’s in stukken, de courgettes in halve plakken. Pel de uien en snij ze in partjes.

  3. 3

    Meng de groenten met 2 el olijfolie, ½ kl chili en een snuifje zeezout. Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Scheur de ciabatta in stukken. Meng ze met 1 el olijfolie en verdeel ze over de groenten. Zet nog 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Schep de panzanella in een kom en besprenkel met 1 kl balsamicoazijn. Serveer de salade lauw als lunch, of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella salade

Ingrediënten voor

4 personen
  • ciabatta½
  • courgettes (dunne)2
  • rode paprika1
  • gele paprika1
  • rode uien2
  • balsamicoazijn1 kl
  • chilivlokken½ kl
  • olijfolie
  • zeezout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!