Asperges met biefstuk en aardappelen in de schil
bereiding
-
1
Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken. Smelt een klontje boter in een pan en doe de uitgelekte asperges erbij. Hou warm op ’n laag vuurtje.
-
2
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.
-
3
Verhit 2 el olijfolie in een pan, voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak glazig. Blus met de wijn, laat 5 minuten inkoken op hoog vuur.
-
4
Verhit 2 el olijfolie in een pan, voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak glazig. Blus met de wijn, laat 5 minuten inkoken op hoog vuur.
-
5
Verhit boter in een pan, kruid de biefstukken met peper en bak ze naar smaak.
-
6
Spoel de bieslook en laat uitlekken. Snij de biefstuk in plakjes. Serveer met de aardappelen, de asperges en een lepeltje saus. Werk af met enkele sprietjes bieslook.