Lamsburger met feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon en snij ze in kwartjes. Meng ze met olijfolie, de rozemarijn, het citroensap, peper en zout. Zet 30 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Meng met het gehakt, de groene kruiden, komijn, peper en zout. Kneed er het ei, de yoghurt en de bloem door. Laat een halfuur opstijven in de koelkast. Vorm er 4 burgers van.
-
3
Spoel en droog de rucola. Verbrokkel de feta.
-
4
Meng de plattekaas met de paprikatapenade. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Bak de burgers in olijfolie. Rooster de pitabroodjes goudbruin. Snij ze open en vul ze met een burger, wat feta, rucola en paprikasaus. Serveer ze met de ovenaardappelen.