Lamsburger met gegrilde groenten
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Spoel de peterselie en hak fijn. Prak de kikkererwten met een vork. Meng het gehakt met de kikkererwten, de dukkah, de knoflook, de peterselie, het ei, de honing en wat peper en zout. Vorm 8 burgers en laat ze minstens 15 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Spoel de paprika’s en leg ze onder de ovengrill tot de schil zwartgeblakerd is. Laat ze een kwartiertje rusten in een plastic zak en verwijder de schil. Snij de zaadlijsten weg en snij het vruchtvlees in repen.
-
3
Spoel de aubergine en snij in plakken. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze 2 minuten aan elke kant in een grillpan. Snij de kaas in plakken en gril 1 à 2 minuten aan elke kant.
-
4
Gril de burgers 3 à 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.
-
5
Snij de broodjes open. Beleg de onderkant met plakjes kaas en aubergine, leg daarop enkele blaadjes spinazie en een burger. Beleg met repen geroosterde paprika en opnieuw wat spinazie. Zet dan het deksel op het broodje. Lekker met knoflook-yoghurtdressing.