Recept

Gegratineerde uiensoep basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevige soep

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt wat boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat er de uiringen in karamelliseren (ongeveer 35 minuten), tot ze lichtbruin zijn.

  2. 2

    Blus met de wijn en voeg de kippen- en runderbouillon toe. Knoop de peterselie, tijm en laurier met een touwtje tot een kruidentuiltje en doe het bij in de pan. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen. Roer af en toe.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje. Voeg de azijn toe. Kruid de soep met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin onder de ovengrill. Beleg met gruyère en emmentaler, doe op elk toastje wat paprikapoeder.

  5. 5

    Verdeel de soep over vuurvaste kommen, leg er 1 groot of 2 kleine toastjes op en laat gratineren onder de ovengrill. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde uiensoep basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!